Compact lif hos Smidmek
Hem / Nyheter / Smidmek behövde utöka sin lagerkapacitet

Smidmek behövde utöka sin lagerkapacitet

I Reftele, södra Sverige, har Smidmek AB sin produktion. Företaget arbetar med verktygsstål, montering och bearbetning av gjutgods. Medarbetarna hanterar tungt råmaterial av stål på daglig basis, vilket ställer höga krav på lagerhanteringen.

Redan år 2011 levererade Weland Solutions tre hissautomater av modellen Compact Lift 1220, och nu år 2021 var det dags igen.

Sam Andreasen, säljare på Weland Solutions
– Den förfrågan vi fick handlade om att öka antalet lagerplatser för Smidmek. Lagerlösningen med 3 x Compact Lift 1220 valde vi att upprepa igen av den enkla anledningen att varje bricka tål en belastning av 700 kg. Dessutom är det platseffektivt.

Vad menar du med platseffektivt?
– På endast 15,2 kvadratmeter ryms 240 lastbrickor på vardera 1 kvadratmeter. Det ger alltså 240 kvadratmeters förvaring på en golvyta av 15,7 kvadratmeter. Det får man ändå säga är mycket innehåll på liten yta.

Finns det fler fördelar med Compact Lift 1220?
– För att skapa en ergonomisk hantering av det tunga stålgodset har kunden valt att montera överhängande lyftdon. Dessa i kombination med hissautomatens teleskoputdrag möjliggör att medarbetarna kan lyfta tungt gods så skonsamt som möjligt.

 

2021-09-08

Produkter

Compact Lift