Weland Solutions

Weland Solutions är en svensk tillverkare av hissautomater som effektiviserar lagerhantering och logistik inom industri och e-handel. Med våra produkter går det att spara upp till 90% golvyta, förenkla hanteringen, öka plockfrekvensen, minimera felplocket och optimera arbetsmiljön.

Weland Solutions styrka är vår höga kompetens, stora lyhördhet och innovationsdriv för att öka våra kunders lönsamhet och förbättra arbetsmiljön för medarbetarna. I nära samarbete med kunden försöker vi alltid lösa behoven genom rätt lösning på rätt plats. Vår ständiga produktutveckling gör oss till en långsiktig partner att lita på. Noggranna rutiner garanterar en effektiv lagerhantering och produkter med lång livslängd som möter framtidens krav.

Bakgrund

Vi har utvecklat automatisering
av lagerlogistik sedan 1999

EGEN KONSTRUKTION OCH TILLVERKNING

Redan 1999 startade Compact Logistic System AB i Smålandsstenar. Då påbörjades även utvecklingen av Compact Lift och Compact Twin – våra kraftfulla hissautomater som nu finns i en mängd olika storlekar både vad det gäller bredd, höjd och djup. 2001 gick Weland AB in som delägare och 2003 flyttade Compact Logistic System AB till Gislaved där produktionen finns idag. 2006 bytte företaget namn till Weland Lagersystem AB.

GLOBAL UTVECKLING STÄLLER NYA KRAV

Weland Solutions AB blev vårt nya namn 2018. Namnet speglar bättre det globala företag vi är idag, med representation i 18 länder och distribution till över 30. Vi har en årsomsättning på över 230 MSEK och över 60 anställda. Våra egna försäljningskontor ligger i Gislaved, Göteborg och Västerås. Trots vårt globala varumärke sker fortfarande all vår utveckling, konstruktion och tillverkning i Gislaved.

Välkommen hit!

Previous image
Next image