Smycken från Edblad
Hem / Nyheter / Explosiv tillväxt av e-handeln för designföretaget Edblad

Explosiv tillväxt av e-handeln för designföretaget Edblad

Svenska smycketillverkaren Edblad behövde kombinera snabbhet med undvikande av felplock för att få flyt i den intensiva orderingången. “Vårt samarbete med Weland Solutions startade under byggnationen av vårt nya lager 2019. E-handeln hade fullkomligt exploderat i tillväxt och vi förstod att vi behövde möta den med en effektivare och snabbare lagerhantering”, berättar Amanda Samuelsson som är Logistic Manager på Edblad i Stockholm.

Nyckeln fann man i Weland Solutions hissautomater och idag har företaget två Compact Twin som man kombinerar med plocklösningen Put-to-light och mjukvarusystemet Compact Store som är hjärtat i hela lagerlösningen. Idag kan man möta kundernas förväntan på riktigt snabba leveranser. Investeringen i hissautomater från Weland Solutions skapade snabbhet och säkerhet “Kombinationen mellan snabbhet och undvikande av felplock är mycket viktig för oss. Det ska inte bara gå snabbt, det måste bli rätt också. Med lösningen från Weland Solutions fungerar det exakt som vi vill ha det”, säger Amanda.

Peter Johansson arbetar som KAM på Weland Solutions och har arbetat nära Amanda för att lösningen ska synka väl med verksamheten på Edblad. Han berättar om förutsättningarna:

“Vi fick vara med från start när det nya lagret planerades vilket var en stor fördel. För oss var målet solklart – vi skulle se till antal orderrader som hanterades per timme och som ökade i antal, plockningen skulle vara säker och systemet skulle vara intuitivt och enkelt att arbeta med för alla från första stund.”

Växer med verksamheten
På Edblad tittar man löpande på att effektivisera och förbättra arbetet på lagret.

“Vårt fokus ligger som sagt på den snabbt växande e-handeln, och det fina är att vår lagerlösning kan växa i takt med att vi växer. Lösningen kan även anpassas till de behov vi har idag och framåt”, säger Amanda.
Hon lyfter även upp den support de får från Weland Solutions.
Vi möter lösningsorienterade och kompetenta personer som ger oss den support vi behöver exakt när vi behöver den. Ja, vi är helt enkelt supernöjda med samarbetet med Weland Solutions.

Fakta Edblad

Grundades: 2006
Antal anställda: 50+
Omsättning: 105,5 MSEK (2020-12).
Huvudkontor: Stockholm
Hissautomater från Weland Solutions: 2 st Compact Twin 3660. 6,3 meter höga med total lagringskapacitet på 270 kvm fördelat på knappt 25 kvm golvyta.
Varje hissautomat erbjuder 27 kubikmeter lageryta eller totalt 54 kubikmeter på två automater.
Integration och styrning: Compact Store
Webbplats: http://www.edblad.com/

 

2021-10-14

Produkter

Compact Twin