Compact twin hos Modern elteknik
Hem / Referenser / Modern Elteknik

Modern Elteknik

Modern Elteknik i Göteborg erbjuder komponenter inom elektronik och automation och är en av Sveriges ledande elgrossister. Företaget har nyligen lanserat sin e-handel som vänder sig till både yrkesproffs och privatpersoner.

För ett antal år sedan stötte företaget på utmaningar när de skulle integrera sitt Vimsa ERP system till sina handdatorer, vilket gjorde att de började söka efter andra lagerlösningar. De bestämde sig tidigt för att investera i hissautomater, och valet landade hos lager-och logistikspecialisten Weland Solutions och deras innovativa hissautomat Compact Twin.

Två Compact Twin 3660 hissautomater med tillbehör installerades på deras lager för att höja produktiviteten. Varje maskin hanterar 57 lastbrickor och hissarna är ESD-anpassade och utrustade med ljuspekare, jalusier som skyddar mot ljud och damm samt mjukvaran Put to Screen från Weland Solutions. Utöver hissautomaterna har Weland Solutions även levererat plastbackar och arbetsbord på hjul som används för sortering av gods.

”Compact Twin är en lager- och plocklösning som i kombination med Put-to-screen ger ett snabbare och säkrare plock samt en mer effektiv användning av befintlig lageryta”, säger Sam Andreasen som är säljare på Weland Solutions.

Tidigare hade Modern Elteknik ett traditionellt uppbyggt lager där produkterna plockades i gångar för leverans ut till kunderna. ”Genom vår lösning ligger det som ska plockas idag på 24 kvm. Det innebär att vår lösning har frigjort cirka 100 kvm där Modern Elteknik istället kan förvara sina lagervaror. Det gör att de har kunnat utöka både sitt sortiment och sin butiksyta, och att deras löfte till kunden att ha allting på lager kan hållas”, säger Sam Andreasen.

”Hissautomaterna från Weland Solutions har helt förändrat hur vi arbetar på Modern Elteknik. Vi har fått ett förenklat plockflöde, ett mer ergonomiskt arbetssätt, dämpad ljudnivå, färre felplock och snabbare inleveranser till hissen. Det har verkligen blivit en bättre vardag för oss som arbetar här”, säger Jan Johannesson.

Produkter

Compact Twin

Anpassningar

ESD-anpassning

Tillbehör & Interiör

Ljuspekare, Put to screen, Cykeljalusi
Put to screen
Compact twin hos Modern elteknik
Previous image
Next image