Compact Lift 4000 i gång hos Intaga
Hem / Referenser / Första Compact Lift 4000 i gång hos Intaga

Första Compact Lift 4000 i gång hos Intaga

Sedan årsskiftet har Intaga-gruppen samlat sina Sverige-baserade bolag i nybyggda stora produktions- och lagerlokaler, i Torpa norr om Varberg. Här hittar du legotillverkaren Manovi, båtbyggaren Cremo Boats, takboxtillverkaren Cremo Carbox och radiatorimportören Grad-in.

Vid planeringen av det stora gemensamma lagret anlitades en sakkunnig konsult för att optimera logistiken. Hans kravspecifikation när det gällde hissautomat stämde in på flera leverantörer. Valet föll på vår nya Compact Lift 4000 som stod sig starkast i konkurrensen och nu fått sin första installation i Sverige.

Konkurrenskraftig lösning

– Konsulten hade läst på ordentligt och visste exakt vad de ville ha. Önskemålet var en ren förvaringslösning ”goods-to-man” som kunde rymma så mycket lagerprodukter på så liten golvyta som möjligt. Tack vare att vi nu har en Compact Lift med fyra meters bredd i standardsortimentet kunde vi erbjuda en mycket konkurrenskraftigt lösning. Redan i november levererade vi hissautomaten som rymmer 175 kvm lageryta på 13,5 kvm golvyta. 8,3 meter hög innehåller den 50 lastbrickor som går att lasta med 500 kg vardera, berättar Sam Andreasen som är säljare på Weland Solutions.

Värt att lägga tid på grundarbetet

– Från början hade vi nog tänkt att vi skulle ha artiklar från alla fyra bolagen i den här hissautomaten, men det har landat i att vi har fyllt den enbart med delar och tillbehör för Grad-ins radiatorer och golvvärme. Kanske blir det istället fler hissar framöver. Konsulten hjälpte oss att räkna fram bästa innehåll, att lägga in rätt antal artiklar, storlekar på förpackningar och hur stor lagerplats varje artikel skulle få. Grundarbetet är a och o och efter tre månader har vi gjort en revision där även Compact Store-programmet hjälpte till att optimera effektiviteten så att de artiklar som går mest hamnar närmare varandra och längre ner i automaten för snabbare hantering, berättar Amanda Svensson som är lagerchef på Intaga.

Smidigare med bättre ordning och reda

– Vi har ett gigantiskt lager med mängder av stora lådor och artiklar. I Compact Liften har vi samlat mycket av sånt som plockas styckevis direkt från kundorder. Vi märker att det har blivit större ordning och reda bland de brutna förpackningarna och exempelvis artiklar för golv­värmesystem finns lagrade på samma bricka för att plockas samtidigt. Det finns kanske 400 artiklar i hissen idag och vi är fem personer som hanterar den. Även om systemet inte är svårt att lära sig krävs det lite inkörningstid för att få alla att ändra sitt arbetssätt. Det är faktiskt lite kul att köra honom och väldigt bra när allting kommer i rätt höjd. Men man måste förstå hur han jobbar, ler Amanda.

Compact Lift 4000 en prisvärd första lösning

– Intaga valde en Compact Lift 4000 som sin första vertikala lagerhiss. Tack vare att den blivit en standardprodukt blev den en mycket prisvärd och yteffektiv lagerlösning som passade delar av deras lagerbehov. I det här fallet använder de den enklaste standardmjukvaran inom Compact Store som är kopplad till deras affärssystem Visma. Eftersom de ville pröva sig fram blev detta en perfekt lösning. Tillbehör och extra finesser går ju alltid att applicera senare, avslutar Sam Andreasen.

Produkter

Compact Twin
Compact Lift 4000 i gång hos Intaga
Compact Lift 4000 i gång hos Intaga
Compact Lift 4000 i gång hos Intaga
Compact Lift 4000 i gång hos Intaga
Previous image
Next image