Öka lönsamhet med en lagerautomat

En lagerautomat är en innovativ och effektiv lösning för förbättrad lagerhantering och logistik. Den skapar en smidig och automatiserad process genom lagra artiklar vertikalt och transportera dem via en hiss som levererar artiklarna mitt framför näsan på medarbetaren.


Lagerautomaten hämtar rätt lagerbricka

Vår lagerautomat liknar ett gigantiskt plåtskåp som innehåller en enkel eller dubbel hiss omgiven av lagerhyllor. Lagerhyllorna består av flyttbara brickor som hissen kan hämta och sedan leverera ner till en hanteringsöppning där medarbetaren kan plocka artiklarna i bekväm arbetshöjd. Genom att använda en lagerautomat kan plocket ske snabbt och effektivt med minsta möjliga arbetsinsats.

Lagerautomaten maximerar lagringsutrymmet

Fördelarna med en lagerautomat är många. Genom att stapla varor på flera nivåer kan man spara upp till 90 % av golvytan och därmed maximera utrymmet. Detta är särskilt värdefullt för företag med begränsat lagerutrymme eller de som vill ge personalen en bättre arbetsmiljö.

Lagerautomaten skapar snabbare och felfriare plock

En lagerautomat bidrar till att snabba upp plockhastigheten och förbättra effektiviteten. Istället för att manuellt springa runt och plocka artiklar från olika hyllor kan medarbetaren stå stilla vid lagerautomaten som levererar snabbt, korrekt och även kan hjälpa till med att visa var och hur många av varje artikel som ska plockas. Detta resulterar i mindre felplock och kortare ledtider för orderuppfyllning vilket ger snabbare leveranser till kunderna.

Lagerautomaten bidrar till en förbättrad arbetsmiljön

Genom att automatisera den vertikala transporten och leverera artiklarna i rätt arbetshöjd minskar behovet av tunga lyft och överdriven fysisk ansträngning. Personalen kan enkelt och säkert använda lagerautomaten för att hämta och leverera varor utan att riskera skador eller överansträngning. En bättre arbetsmiljö leder till nöjdare och mer engagerade medarbetare, vilket i sin tur ökar produktiviteten och minskar sjukfrånvaron.

Läs mer om våra lagerautomater