Om Företaget

Weland Solutions är en ledande leverantör av lösningar för lagerhantering och logistik. Vi levererar kundanpassade och optimerade hissautomater samt lagerinredning. I vårt sortiment av lagerinredning ingår bland annat pallställ, grenställ och utdragsenheter. Med rätt produkter på rätt plats är det enkelt att effektivisera hela produktionen.

Vårt koncept är samma sedan starten – att leverera svensktillverkade produkter som effektiviserar lagerhantering och logistik. Vår styrka är vår höga kompetens och lyhördhet. Vi arbetar alltid nära våra kunder och försöker alltid tillgodose deras behov. Weland Solutions strävar efter att alltid leverera så effektiva lösningar som möjligt.

1999 startades Compact Logistic System AB i Smålandsstenar. Då påbörjades även utvecklingen av Compact Lift och Compact Twin, som idag är kraftfulla hissautomater. 2001 gick Weland AB in som delägare och 2003 flyttade Compact till Gislaved och startade produktionen. 2006 bytte företaget namn till Weland Lagersystem AB.

Det nya namnet, Weland Solutions AB, sattes 2018. Idag ingår Weland Solutions AB i Welandkoncernen med en omsättning på cirka 2 400 miljoner kronor och 1 250 anställda.

Weland Solutions är ett globalt företag som finns representerade i åtta länder och våra produkter finns representerade i ett tjugotal länder. Vi har egna försäljningskontor i Gislaved och Västerås. Trots vårt globala varumärke så sker fortfarande all vår utveckling, konstruktion och tillverkning i Gislaved.

Vi strävar efter att möta framtidens krav på logistik och lager. Vi arbetar ständigt med produktutveckling och är en långsiktig partner som du kan lita på. Våra noggranna rutiner garanterar effektiv lagerhantering och produkter med lång livslängd. Vi drivs av att skapa nya, innovativa lösningar för dig som kund.