Modern Elteknik i Göteborg är en av Sveriges ledande elgrossister som erbjuder komponenter inom elektronik och automation. När Modern Elteknik hade problem med att integrera sitt Vimsa ERP system till sina handdatorer började de leta efter andra lagerlösningar och bestämde sig tidigt för att investera i hissautomater. Valet av leverantör föll på lager-och logistikspecialisten Weland Solutions och deras innovativa hissautomat Compact Twin.

Weland Solutions installerade två Compact Twin 3600 hissautomater med tillbehör som höjer produktiviteten på lagret. Varje maskin hanterar 57 lastbrickor. Hissarna är ESD-anpassade och utrustade med ljuspekare, jalusier som skyddar mot ljud och damm, samt mjukvaran Put to Screen från Weland Solutions. Utöver hissautomaterna har Weland Solutions även levererat plastbackar och arbetsbord på hjul som används för sortering av gods.

– Hissautomaterna från Weland Solutions har helt förändrat hur vi arbetar på Modern Elteknik. Vi har fått ett förenklat plockflöde, ett mer ergonomiskt arbetssätt, dämpad ljudnivå, färre felplock och snabbare inleveranser till hissen. Det har verkligen blivit en bättre vardag för vi som arbetar här, säger Jan Johannesson.

Produkter:

Kundanpassningar:

ESD-anpassning

Tillbehör och inredning:

Ljuspekare, Put to screen, Cykeljalusi