Spännande framtid väntar på Weland Solutions

Skulle du vilja arbeta i ett expansivt företag med kontaktmöjligheter över hela Sverige eller ute i världen? Överallt växer nu efterfrågan på lageroptimering med hjälp av hissautomater inom industri och handelsföretag. Tack vare egen utveckling och tillverkning av såväl hårdvara som mjukvara till vår Compact Lift hissautomatserie kan vi erbjuda en uppskattad svensk kvalitetsprodukt. Detta gör att vi expanderar starkt.

Välkommen i vårt team!
I år flyttade vi till dubbelt så stora och fina lokaler i Gislaved, men vi har även kontor i Karlshamn, Västerås och Göteborg. Du finner en platt organisation med högt i tak där nya influenser, kunskap och idéer välkomnas på alla plan. Vi jobbar i team i en projektdriven organisation, där du kan få vara med från första problemlösning och produktutveckling till teknisk produktion och igångsättning ute hos kunden. Totalt är vi 60 personer som under det senaste året hunnit genomföra ca 150 projekt för kunder inom flera spännande branscher. Vi behöver bli fler för att hinna med! Oavsett vilken avdelning du hamnar på erbjuder vi fina utvecklingsmöjligheter, bra personalvård och en stor trygghet genom att vara del av Weland-koncernen.

Vass PLC-programmerare

Vi önskar nu utöka vår kompetens med dig som är riktigt duktig på PLC-programmering och kan finnas till hands i Gislaved för tester av ny teknik och nya komponenter. Vår programutveckling sker idag i B&R:s Automation Studio där vi använder deras MAP teknologi, språk C++. Att du har erfarenhet från just Automation Studio är däremot inte det viktigaste. Om du har kunskap och erfarenhet från en annan plattform (pluspoäng för Siemens) lär du dig snabbt en ny.

Dina arbetsuppgifter

  • PLC logikprogrammering som även omfattar nya funktioner i t ex Weland Maskin Center.
  • Utveckling av HMI/användargränssnitt som idag utvecklas i Automation Studio. Här är det meriterande om du även har kompetens inom design och användarvänlighet/UX.
  • Motion. Även detta ligger idag i Automation Studio. Om du har erfarenhet från hur frekvens omformar drifter är det meriterande. Framåt kommer du även att få jobba med servodrifter.

Skicka din ansökan till vår VD Björn Karlsson på bjorn.karlsson@welandsolutions.se.

Weland Solutions är en ledande leverantör av lösningar för lagerhantering och logistik. Vi utvecklar och tillverkar kundanpassade hissautomater som ökar lagereffektiviteten inom industri och handelsföretag. Vår styrka är vår höga kompetens och lyhördhet. Genom att arbeta nära våra kunder tillgodoser vi deras behov och strävar alltid efter att leverera så effektiva lösningar som möjligt.